Kart

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å kunne se kartet.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler

FRANKRIKE - CHAMPAGNE

Bereche & Flis

Bereche & fils - Et lite familieforetak som så dagens lys i Det Herrens År 1847. Her jobber pappa Jean-Pierre ”The Boss” Bereche, Catherine ”Mama” Bereche samt sønnene Raphael og Vincent. De holder til i den lille landsbyen Le Craon de Ludes, mellom Reims og Epernay. Vingården er, etter champagne standard, meget liten – kun 9,5 hektar.

Vinmarkene drives etter naturmetoder og det har blitt implementert biodynamiske dyrkningsprinsipper de senere årene og de har ikke brukt kjemikalier i vinmarkene de siste 15 årene. Familien Bereche produserer i dag rundt 85 000 flasker fordelt på ti forskjellige viner. 

Vinmarkene befinner seg i tre områder, med tre terroirs, på 21 parseller. Disse er fordelt på følgende steder: Montagne de Reims; Ludes 1. Cru, Chigny-les-Roses 1. Cru og Trèpail 1. Cru – Jordsmonnet er hovedsakelig kalkholdig, silt og et tynt lag med sand som sikrer god drenering. Ormes; Ormes – Jordsmonnet her er hovedsakelig silt og kalkholdig jord. Vallèe de la Marne; Mareuil-le-Port og Festigny – Jordsmonnet er kalkholdig jord og leire, som gir eleganse til pinot meunier.

 

Nettside

Domaine Les Monts Fournois er et samarbeid mellom Raphael og Vincent Bereche og deres kusine Juliette Alips. I dette domenet disponerer de ca 7 ha biodynamisk dyrket vinmark. I kjelleren ligger den første årgangen (2022), men mens vi venter på at den skal slippes i 2027 har domenet ansvar for Cru Selectionnes. Dette er viner basert på kjøpte druer fra topp beliggende vinmarker og dyktig foredlet av dette nye teamet.

Domaine Les Monts Fournois

Viner